Merkkipäivämenut 2026
Merkkipäivämenut
2026
Rantapuisto tarjoaa mainiot puitteet perhejuhlien järjestämiseen. Olipa kyseessä syntymäpäivä, ristiäiset, lakkiaiset tai muu perhejuhla, räätälöimme mielellään tilaisuutenne luonteeseen parhaiten soveltuvan menun.
Buffetin minimilaskutusmäärä 24 henkilöä.
Allergiamerkinnät:
L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen
Buffetmenu Kanerva
Salaatit
Jääsalaatti, versoja ja sitruuna-vinaigrette (V, G)
Mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa (L, G)
Rantapuiston perunasalaattia (M, G)
Alkuruuat
Valitse kaksi seuraavista:
Lämminsavulohta (M,G) ja tilli-kermaviilikastiketta (L,G)
Katkarapuskagen (L,G)
Graavilohta ja tillikreemiä (L,G)
Savusärkimoussea ja saaristolaisleipää (L)
Yrttimarinoitua maalaiskanaa ja basilikakreemiä (L,G)
Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
***
Pääruoka
Valitse 1 tai 2 pääruokaa huom. menun hinta
Haudutettua häränniskaa ja tummaa kastiketta (L,G)
Kirjolohta ja kermaviilikastiketta (L,G)
Pääruuan kanssa
Yrttimarinoitua paahdettua perunaa (V,G)
***
Marjatäytekakkua (L,G)
Pauling luomukahvia ja teetä
60 €/hlö yhdellä pääruualla
68 €/hlö kahdella pääruualla
lapset 4-11 v. -50%
alle 4 v. lapset syövät veloituksetta
Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä
Ilmoitathan erityisruokavaliot etukäteen
Menu Laine
Rantapuiston Caesarsalaattia (L, (V, G))
Feta-pinaattipiirakkaa (L,G)
Lohipiirakkaa (L,G)
Kaurapikkuleipiä (L,G)
Rantapuiston suklaakakkua (L)
Marja-kermatäytekakku (L,G)
Pauligin luomukahvia ja teetä
38 €/hlö
lapset 4-11 v. -50%
alle 4 v. lapset syövät veloituksetta
Buffet menut 2026
Buffetmenut
2026
Hotel Rantapuisto on kaikkien tilaisuuksien paikka ja vieraiden palveleminen on meille etuoikeus. Erilaiset juhlat ja tilaisuudet vaativat aina omanlaiset sekä uniikit tarjoilut. Tavoitteemme on tarjota juuri se mitä asiakas kutakin tilaisuutta varten haluaa.
Ruokafilosofiamme perustuu kotimaisiin raaka-aineisiin ja sesongin mukaisuuteen. Emme kuitenkaan kaarra kaikkien raaka-aineiden ohitse vaan haemme makupareja myös kotimaisuuden ulkopuolelta. Kunnioitamme perinteitä ja se mitä tarjoamme näyttää ja maistuu myös siltä miltä sen kuuluukin.
Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö
Menu sisältää aina kolme erilaista salaattia, kaksi alkuruokaa, leipää ja levitettä, 1–2 pääruokavaihtoehtoa, lämpimän lisukkeen sekä jälkiruoan.
Voit valita meidän suunnitteleman kokonaisuuden tai valita vieraille mieluisat vaihtoehdot.
Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä.
Allergiamerkinnät:
L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen
Salaatit
Salaattia & versoja (V,G) (sisältyy kaikkiin)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti
(Valitse alla olevista 3 mieluista)
Rantapuiston perunasalaatti (M,G)
Perunaa, Myrttisen suolakurkkua, kaprista, pikkelöityä punasipulia, tuoretta persiljaa ja tervamajoneesia
Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa
Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia
Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua, kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä
Porkkanaa & hamppua (V,G)
Hampunsiemenpestolla marinoitua paahdettua porkkanaa, rapeaa hamppua,
pikkelöityä porkkanaa ja tuoreita yrttejä
Alkuruuat
(Valitse näistä 2 mieluista)
Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
Paahdettua punajuurta marinoituna tummalla balsamicolla, Peltolan blue -juustoa ja paahdettua saksanpähkinää
Lohta & marjoja (M,G)
Sokerisuolattua lohta, pikkelöityä herukkaa, kuusenkerkkää ja mustikkamajoneesia
Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia
Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia
Varsiparsakaali & ”Fetaa” (V,G)
Sitruunalla marinoituja varsiparsakaalia, paahdettua mantelia,
tuoretta pinaattia ja vegaanista ”fetajuustoa”
Pääruuat
(Valitse näistä 1 tai 2 mieluista huom. menun hinta)
Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy
Nautaa BBQ (M,G)
Savustettua naudan rintaa, karamellisoitua sipulia ja bbq-kastiketta
Tofua & nokkosta (V,G)
Nokkos-pestolla marinoitua kotimaista tuoretofua, paahdettuja siemeniä ja tuoretta pinaattia
Pääruoan kanssa
Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia
Jälkiruuat
(Valitse 1 mieluinen)
Marjatorttu (V,G)
Karhunvatukkakreemi, vadelmamousse, tuoreet marjat ja rapea suklaa
Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä
Yhdellä pääruualla 62 €/hlö
Kahdella pääruualla 70 €/hlö
Kahvi/tee 5,5 €/hlö
Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä
Viinisuositukset
Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Saksa
Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl
Saint-Paul Domaine, Languedoc, Ranska
Rantapuiston keittiömestarin suositusmenu
Alkuun
Salaattia & versoja (V,G)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti
Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa
Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia
Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua,
kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä
Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia
Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia
Pääruoka
Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy
Pääruoan kanssa
Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia
Jälkiruoka
Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä
62 € / hlö
Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut 2026
Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut
Tammikuu – kesäkuu 2026
Hotel Rantapuistolla on pitkä historia ja jo rakennusvuodesta 1964 lähtien rakennuksen länsipääty on toiminut paikkana illanistujaisille sekä juhlille. Haluamme kunnioittaa tätä perinnettä ja tarjota tässä arvokkaassa miljöössä menumme lautastarjoiluna. Aivan kuten entiset pankinjohtajat sen aikoinaan toivoivat.
Lisäksi haluamme tällä tarjoamistavalla toimia osaltamme vastuullisesti. Ympäristön kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja meille. Vähentämällä ruuasta syntyvää hävikkiä on tapamme kunnioittaa näitä arvoja.
Tavoitteemme on tarjota vieraille onnistuneita illalliselämyksiä vastuullisesti. Huolellisesti suunniteltu lautastarjoilu on meidän tapamme toteuttaa se.
Nauttikaa.
Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö
Valitse ryhmälle mieluinen 3 ruokalajin menu seuraavista vaihtoehdoista. Toivomme, että menun alkuruoka ja jälkiruoka ovat ryhmälle yhtenäisiä. Pääruuan jokainen vieras valitsee itse ennakkoon. Keittiö muokkaa ja ottaa huomioon annoksissa ennakkoon ilmoittamanne allergiat sekä erikoisruokavaliot.
Eritysruokavaliomerkinnät:
L =laktoositon
M = maidoton
G = gluteeniton
V =vegaaninen
Alkuruuat
(Valitse yksi ryhmälle)
Hauki & Omena (L,G)
Uppopaistettu haukikroketti, omena-slaw, omenapyree, marinoitua persiljajuurta,
kylmäsavustettua hauenmätiä ja tuoretta persiljaa
Peura & Sieni (L,G)
Tartar peuran paistista, tattimajoneesia, pikkelöityä siitaketta, kuusenkerkkää ja pensaskrassia
Manteli & Kurpitsa (V,G)
Suolainen manteli-panna cotta, hiillostettua Hokkaido-kurpitsaa, pikkelöityä kurpitsaa
ja paahdettua Marcona-mantelia
Pääruuat
(Jokaiselle vieraalle oma valinta ennakkoon)
Siikaa & Selleri (L,G)
Paistettua siikaa, confit selleriä, selleripyree, salaatti selleristä ja fenkolista, poltettu piimäkastike
Karitsaa & Maa-artisokkaa (L,G)
Ylikypsää karitsan niskaa, paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokka pyree, rapea maa-artisokka ja mustavalkosipulikastike
Punajuuri & Hamppu (V,G)
Punajuurta 10 h, ”kaura-punajuuririsotto”, punajuuri-hampunsiemenemulsio, rapea hamppu ja haudutettua pinaattia
Jälkiruuat
(Valitse yksi ryhmälle)
Kerma & Savu (L,G)
Heinällä savustettu pannacotta, vadelma geeli, vadelma marmeladia, kuivattu vadelma
Sitrukset & Herukka (V,G)
Tuoretta veriappelsiinia, greippia ja limettiä, herukkasorbetti ja rapea kvinoa
3 ruokalajia 62 € / hlö
Kahvi/tee 5,5€ /hlö
Menun minimiveloitus 6 henkilöä
Viinisuositukset
Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italia
Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italia
6 ruokalajin menu
Haluatko illastaa pidemmän kaavan mukaan?
Keittiöpäällikkö Elmo Luoma-aho on luonut juhlavan kuuden ruokalajin menun, joka koostuu kotimaisista raaka-aineista ja yllätyksellisistä makuyhdistelmistä. Illallinen kuljettaa metsistä ja vesistä aina makeaan päätökseen – moderni kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle.
Alla esimerkkimenu, joka elää sesongin mukaan. Räätälöimme menua mielellämme.
Menu
Muikunmätiä & Tilliä
Mäti, tilli-cassonade ja rapeaa leipää
Punajuurta & Lakua
Semi-dry punajuurta, punajuuriemulsio ja lakuhyytelöä
Selleriä & Tattia
Heinällä savustettua selleriä, tattikermaa ja paahdettua hasselpähkinää
Siikaa & pottua
Voissa haudutettua siikaa, tuoretta omenaa ja pottuvoita
Karitsaa & herukkaa
Karitsan ulkofileetä, paahdettua hamppua, haudutettua palsternakkaa, pikkelöityä herukkaa ja karitsasås
Kuusta & karamellia
Kuusijäätelöä, karamellia, mustikka-melba ja rapeaa tattaria
78 € /hlö
Menun minimiveloitus 6 henkilöä
Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle ennakkotilauksesta. Allergiat ja erikoisruokavaliot otetaan huomioon ja saatavilla on myös täysin vegaaninen menu.
Pankinjohtajien illallinen
Pankinjohtajien illallinen
Hotel Rantapuisto valmistui vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa. Vaikka hotelli Rantapuisto, aiemmalta nimeltään Unitas-opisto, olikin pääsääntöisesti tarkoitettu pankkivirkailijoiden kouluttamista varten, oli sillä paikkansa myös pankinjohtajien kestitsemispaikkana. Rantapuiston paraatipaikalle upeimpien näköalojen ääreen toiseen kerrokseen rakennettiin kokonaan oma kerros pankin johtokunnalle.
Museoviraston suojelemassa päärakennuksessa sijaitseva Juhlasali on toiminut monien tärkeiden pankkielämän vaikuttajien illallis- ja päätöksentekopaikkana. Tilan sisutuksessa ja suunnittelussa ei säästelty. Tilan kattokruunut ovat hankittu Italiasta ja ne ovat Muranon käsinpuhallettua kristallia. Merimaiseman lisäksi katseenvangitsijana toimii upea Alvar Aalto -henkinen takka, jonka ääreen on arvokkaasti katettu myös Pankinjohtajien illallinen.
Haluamme muistella tätä mennyttä aikaa ja tarjota Teille illalliselämyksen, josta huokuu 60-luvun sikarinhuuruinen illalliskulttuuri. Keittiöpäällikkömme Elmo Luoma-Aho on suunnitellut ranskalaistyyppisen menuun, jonka tarjoilemme Teille valkoisin hansikkain.
Pankinjohtajien illanviettoihin kuului olennaisena osana myös menuun sopivat laadukkaat juomat. Ilta saa arvoisensa alun tietenkin Samppanjalla, jonka jälkeen tarjoilemme eri ruokalajeille soveltuvat viinit. Petit fours ei ole petit fours ilman kahvia ja X.O konjakkia, eikä unohtaa saa myöskään niin sanottua väli-gin&toniccia, joka kuului asiaan pitkillä illallisilla.
Menu
Amuse bouche
Pieni keittiön tervehdys
Terrine de poisson
Moderni tulkinta vanhasta klassikosta. Kylmäsavustettua haukea, sokerisuolattua lohta, hauenmätiä, rapeaa briossia, créme fraichea ja versosalaattia
Soupe à l’oignon
Gruryer-juustolla kuorrutettu tumma sipulikeitto
Steak au poivron
Naudan sisäfileepihvi, viherpippurikastiketta, paistinperunoita, hunajaglaseroituja porkkanoita. Sivussa sydänsalaattia, tuoretta retiisiä ja mimosa-kastiketta
Sabayon aux fruits
Samppanja sabayon kastiketta ja kauden hedelmiä
Petit fours
Rantapuiston suklaatryffelit
Menu 86€ / per henkilö
Menun minimiveloitus on 10 henkilöä
Juomasuositukset
Aperitiivi
Lasi samppanjaa 16,50 €
Menun kanssa
Viinisuositukset menulle 60 €/hlö
Väliin
Tanqueray Ten Gin & Tonic 16,5 €
Kahvia & konjakkia
Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-kahvia tai haudutettua teetä 5,50 €
Meukow Cognac X.O 24 €
Boulard Calvados X.O 24 €
Kokonainen juomasuosituspaketti 122,50 € per henkilö

