Merkkipäivämenut 2026

Merkkipäivämenut
2026

Rantapuisto tarjoaa mainiot puitteet perhejuhlien järjestämiseen. Olipa kyseessä syntymäpäivä, ristiäiset, lakkiaiset tai muu perhejuhla, räätälöimme mielellään tilaisuutenne luonteeseen parhaiten soveltuvan menun.

Menujen minimilaskutusmäärä 24 henkilöä.

Allergiamerkinnät:

L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen

Buffetmenu Kanerva

Salaatit

Jääsalaatti, versoja ja sitruuna-vinaigrette (V, G)

Mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa (L, G)

Rantapuiston perunasalaattia (M, G)

Alkuruuat

Valitse kaksi seuraavista:

Lämminsavulohta (M,G)  ja tilli-kermaviilikastiketta (L,G)

Katkarapuskagen (L,G)

Graavilohta ja tillikreemiä (L,G)

Savusärkimoussea ja saaristolaisleipää (L)

Yrttimarinoitua maalaiskanaa ja basilikakreemiä (L,G)

Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)

***

Pääruoka

Valitse 1 tai 2 pääruokaa huom. menun hinta

Haudutettua häränniskaa ja tummaa kastiketta (L,G)

Kirjolohta ja kermaviilikastiketta (L,G)

Pääruuan kanssa
Yrttimarinoitua paahdettua perunaa (V,G)

***

Marjatäytekakkua (L,G)

Pauling luomukahvia ja teetä

60 €/hlö yhdellä pääruualla
68 €/hlö kahdella pääruualla

lapset 4-11 v. -50%

alle 4 v. lapset syövät veloituksetta

Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä

Ilmoitathan erityisruokavaliot etukäteen

Menu Laine 

Rantapuiston Caesarsalaattia (L, (V, G))

Feta-pinaattipiirakkaa (L,G)

Lohipiirakkaa (L,G)

Kaurapikkuleipiä (L,G)

Rantapuiston suklaakakkua (L)

Marja-kermatäytekakku (L,G)

Pauligin luomukahvia ja teetä

38 €/hlö

lapset 4-11 v. -50%

alle 4 v. lapset syövät veloituksetta

Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä

Buffet menut 2026

Buffetmenut
2026

Hotel Rantapuisto on kaikkien tilaisuuksien paikka ja vieraiden palveleminen on meille etuoikeus. Erilaiset juhlat ja tilaisuudet vaativat aina omanlaiset sekä uniikit tarjoilut. Tavoitteemme on tarjota juuri se mitä asiakas kutakin tilaisuutta varten haluaa.

Ruokafilosofiamme perustuu kotimaisiin raaka-aineisiin ja sesongin mukaisuuteen. Emme kuitenkaan kaarra kaikkien raaka-aineiden ohitse vaan haemme makupareja myös kotimaisuuden ulkopuolelta. Kunnioitamme perinteitä ja se mitä tarjoamme näyttää ja maistuu myös siltä miltä sen kuuluukin.

Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö

Menu sisältää aina kolme erilaista salaattia, kaksi alkuruokaa, leipää ja levitettä, 1–2 pääruokavaihtoehtoa, lämpimän lisukkeen sekä jälkiruoan.

Voit valita meidän suunnitteleman kokonaisuuden tai valita vieraille mieluisat vaihtoehdot.

Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä.

Allergiamerkinnät:

L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen

 

Salaatit

Salaattia & versoja (V,G) (sisältyy kaikkiin)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti

(Valitse alla olevista 3 mieluista)

Rantapuiston perunasalaatti (M,G)
Perunaa, Myrttisen suolakurkkua, kaprista, pikkelöityä punasipulia, tuoretta persiljaa ja tervamajoneesia

Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa 

Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia 

Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua, kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä

Porkkanaa & hamppua (V,G)
Hampunsiemenpestolla marinoitua paahdettua porkkanaa, rapeaa hamppua,
pikkelöityä porkkanaa ja tuoreita yrttejä

Alkuruuat

(Valitse näistä 2 mieluista)

Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
Paahdettua punajuurta marinoituna tummalla balsamicolla, Peltolan blue -juustoa ja paahdettua saksanpähkinää

Lohta & marjoja (M,G)
Sokerisuolattua lohta, pikkelöityä herukkaa, kuusenkerkkää ja mustikkamajoneesia

Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia

Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia

Varsiparsakaali & ”Fetaa” (V,G)
Sitruunalla marinoituja varsiparsakaalia, paahdettua mantelia,
tuoretta pinaattia ja vegaanista ”fetajuustoa”

Pääruuat

(Valitse näistä 1 tai 2 mieluista huom. menun hinta)

Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy

Nautaa BBQ (M,G)
Savustettua naudan rintaa, karamellisoitua sipulia ja bbq-kastiketta

Tofua & nokkosta (V,G)
Nokkos-pestolla marinoitua kotimaista tuoretofua, paahdettuja siemeniä ja tuoretta pinaattia

Pääruoan kanssa

Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia

Jälkiruuat

(Valitse 1 mieluinen)

Marjatorttu (V,G)
Karhunvatukkakreemi, vadelmamousse, tuoreet marjat ja rapea suklaa

Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä

Yhdellä pääruualla 62 €/hlö
Kahdella pääruualla 70 €/hlö

Kahvi/tee 5,5 €/hlö

Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä

 

Viinisuositukset

Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Saksa

Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl
Saint-Paul Domaine, Languedoc, Ranska

 

Rantapuiston keittiömestarin suositusmenu 

Alkuun

Salaattia & versoja (V,G)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti

Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa 

Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia 

Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua,
kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä

Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia

Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia 

Pääruoka

Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy

Pääruoan kanssa 

Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia

Jälkiruoka 

Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä

62 € / hlö

Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut 2026

Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut
Tammikuu – kesäkuu 2026

Hotel Rantapuistolla on pitkä historia ja jo rakennusvuodesta 1963 lähtien rakennuksen länsipääty on toiminut paikkana illanistujaisille sekä juhlille. Haluamme kunnioittaa tätä perinnettä ja tarjota tässä arvokkaassa miljöössä menumme lautastarjoiluna. Aivan kuten entiset pankinjohtajat sen aikoinaan toivoivat.

Lisäksi haluamme tällä tarjoamistavalla toimia osaltamme vastuullisesti. Ympäristön kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja meille. Vähentämällä ruuasta syntyvää hävikkiä on tapamme kunnioittaa näitä arvoja.

Tavoitteemme on tarjota vieraille onnistuneita illalliselämyksiä vastuullisesti. Huolellisesti suunniteltu lautastarjoilu on meidän tapamme toteuttaa se.

Nauttikaa.

Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö

Menun minimiveloitus 6 henkilöä.

Valitse ryhmälle mieluinen 3 ruokalajin menu seuraavista vaihtoehdoista. Toivomme, että menun alkuruoka ja jälkiruoka ovat ryhmälle yhtenäisiä. Pääruuan jokainen vieras valitsee itse ennakkoon. Keittiö muokkaa ja ottaa huomioon annoksissa ennakkoon ilmoittamanne allergiat sekä erikoisruokavaliot.

Eritysruokavaliomerkinnät:
L =laktoositon
M = maidoton
G = gluteeniton
V =vegaaninen

 

Alkuruuat

(Valitse yksi ryhmälle) 

Hauki & Omena (L,G)
Uppopaistettu haukikroketti, omena-slaw, omenapyree, marinoitua persiljajuurta,
kylmäsavustettua hauenmätiä ja tuoretta persiljaa

Peura & Sieni (L,G)
Tartar peuran paistista, tattimajoneesia, pikkelöityä siitaketta, kuusenkerkkää ja pensaskrassia

Manteli & Kurpitsa (V,G)
Suolainen manteli-panna cotta, hiillostettua Hokkaido-kurpitsaa, pikkelöityä kurpitsaa
ja paahdettua Marcona-mantelia

Pääruuat

(Jokaiselle vieraalle oma valinta ennakkoon) 

Siikaa & Selleri (L,G)
Paistettua siikaa, confit selleriä, selleripyree, salaatti selleristä ja fenkolista, poltettu piimäkastike

Karitsaa & Maa-artisokkaa (L,G)
Ylikypsää karitsan niskaa, paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokka pyree, rapea maa-artisokka ja mustavalkosipulikastike

 Punajuuri & Hamppu (V,G)
Punajuurta 10 h, ”kaura-punajuuririsotto”, punajuuri-hampunsiemenemulsio, rapea hamppu ja haudutettua pinaattia 

Jälkiruuat

(Valitse yksi ryhmälle) 

Kerma & Savu (L,G)
Heinällä savustettu pannacotta, vadelma geeli, vadelma marmeladia, kuivattu vadelma 

Sitrukset & Herukka (V,G)
Tuoretta veriappelsiinia, greippia ja limettiä, herukkasorbetti ja rapea kvinoa

3 ruokalajia 62 € / hlö

Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-luomukahvia ja teetä 5,5 €/henkilö

Menun minimiveloitus 6 henkilöä

 Viinisuositukset

Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italia

Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italia

 

 

Pankinjohtajan illalliselämys

Pankinjohtajan illalliselämys

Hotel Rantapuisto valmistui vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa. Vaikka hotelli Rantapuisto, aiemmalta nimeltään Unitas-opisto, olikin pääsääntöisesti tarkoitettu pankkivirkailijoiden kouluttamista varten, oli sillä paikkansa myös pankinjohtajien kestitsemispaikkana.

Haluamme muistella tätä mennyttä aikaa ja tarjota Teille illalliselämyksen, josta huokuu 60-luvun arvokas illalliskulttuuri.

Museoviraston suojelemassa päärakennuksessa sijaitseva Juhlasali on toiminut monien tärkeiden pankkielämän vaikuttajien illallis- ja päätöksentekopaikkana. Juhlasalin kattokruunut ovat hankittu Italiasta ja ne ovat Muranon käsinpuhallettua kristallia. Merimaiseman lisäksi katseenvangitsijana toimii upea Alvar Aalto -henkinen takka, jonka ääreen on arvokkaasti katettu myös Pankinjohtajien illallinen.

Keittiöpäällikkö Elmo Luoma-aho on suunnitellut menun, joka nostaa esiin suomalaisen luonnon parhaat maut ja raaka-aineet.

Illallinen kuljettaa läpi talvisen Suomen metsien, vesien ja peltojen. Luoma-ahon filosofia on yksinkertainen mutta syvä: kotimaiset raaka-aineet ovat aarre, jonka arvoa ei voi liikaa korostaa. Tämä menu on kunnianosoitus tälle ajatukselle.

89,00 €/henkilö

Sisältäen kuuden ruokalajin menun ja lasin samppanjaa.

Illalliselämyksen minimiveloitus on 10 henkilöä.

Pankinjohtajan menu

Muikunmätiä & Tilliä
Mäti, tilli-cassonade ja rapeaa leipää

Punajuurta & Lakua
Semi-dry punajuurta, punajuuriemulsio ja lakuhyytelöä

Selleriä & Tattia
Heinällä savustettua selleriä, tattikermaa ja paahdettua hasselpähkinää

Siikaa & pottua
Voissa haudutettua siikaa, tuoretta omenaa ja pottuvoita 

Karitsaa & herukkaa
Karitsan ulkofileetä, paahdettua hamppua, haudutettua palsternakkaa, pikkelöityä herukkaa ja karitsasås

Kuusta & karamellia
Kuusijäätelöä, karamellia, mustikka-melba ja rapeaa tattaria

Juomat

Viinisuositukset neljä kaatoa
40,00 €/henkilö

Alkoholittomat juomasuositukset
25,00 €/henkilö

Täydennä illalliselämys:

Meukow Cognac X.O 24,00 €

Boulard Calvados X.O 24,00 €

Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-kahvia tai haudutettua teetä 5,50 €

Väliin:
Tanqueray Ten Gin & Tonic 16,5 €

Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioidaan ja saatavilla on myös täysin vegaaninen menu. 

Iltapalamenut 2026

Iltapalamenut ryhmille 2026
Menujen minimiveloitus on 20 henkilöä

Hot dog
Lisukkeina: kuivattua sipulia, kurkkusalaattia,
ketsuppia ja sinappia

9 € / kpl

(Saatavana myös vegaanisena)

Suolaiset piirakat

Savulohipiirakkaa L,(G)
tai
Pinaatti-fetapiirakkaa L,(G)

Piirakat tarjoillaan vihersalaatin ja vinaigretin kera

15 €/ hlö

Rantapuiston pitaleipä
Salaattia, marinoitua kurkkua, punakaalislaw,
chilikastiketta ja tsatsikia

Täytteeksi:

Ylikypsää porsasta L
tai
Falafelia L

17 €/ hlö

Iltapalamenu

Leipävalikoima ja voita (L,V,(G))
Juustoa ja leikkeleitä (L,G)
Tomaattia ja kurkkua (V,G)
Jogurttia ja marjoja (L,G)
Hedelmiä (V,G)
Mehua
17 € /hlö

Allergiamerkinnät: L= laktoositon, M= maidoton, G= gluteeniton, V= vegaaninen

Cocktailpalat 2026

Cocktailpalat 2026

Härkää & seesamia (L)
Härkätartar, seesamimajoneesia ja paahdettua seesaminsiementä

Siikaa & kyssäkaalia (L)
Sokerisuolattua siikaa, marinoitua kyssäkaalia, rapeaa kaalia ja omenageeliä

Kurpitsaa & hasselpähkinää (V)
Marinoitua kurpitsaa, hasselpähkinäkreemiä ja paahdettua hasselpähkinää

Punajuurta & lakua (V)
Paahdettua punajuurta, lakukreemiä ja tilliä

6 € / kpl

tai

Menu
Yksi jokaista lajia
20 € / hlö

L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V=vegaaninen

Juoma- ja viinilista

Aperiitiviksi

Fiorissimo Prosecco Extra Dry 45 €/75cl
Casa Vinicola Botter, DOC Prosecco, Italy

Cava Segura Viudas Brut Reserva 54 €/75cl
Segura Viudas, DO Cava, Spain

Lanson Black Label 100 €/75cl
Lanson Pére & Fils, AC Champagne, France

Mionetto prosecco 0% 39€ /75 cl
Mionetto, DOC Prosecco, Italy

Lingonberry Royal 13 €
Lingonberry liquor, sparkling wine

Whites

Corte Camari Grillo Organic 45 €/75cl 7,3 €/12cl
Corte Camari, Sicily DOP, Italy

Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl 8,7 €/12cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Germany

Grüner Veltliner Federspiel Terassen 55 €/75cl
Domäne Wachau, Wachau, Austria

Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl 10 €/12cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italy

Reds

Corte Camari Nero d’Avola 45 €/75cl 7,3 €/12cl
Corte Camari, Sicily DOP, Italy

Peter & Peter Pinot Noir 53 €/75cl 8,70 €/12cl
Zimmermann-Graeff & Muller,Pfalz, Germany

Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl 8,70€ /12cl
Domaine Saint-Paul, Languedoc, France

Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl 10€/12cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italy

Rose

Le Cengle Organic Rose 53€ /75cl 8,70€ /12cl
Domaine, IGP Mediterranée, Provence, France

Sweet wines

Vignobles La Baume Muscat 59 €/37,5cl 12,2 €/8cl
Les Grands Chais de France, Languedoc-Roussillon, France

LBV Port 12,2 €/8cl
A. A. Ferreira S.A. Douro, Portugal

Alcohol free

Mionetto prosecco 0% 39€ /75 cl 6,5 €/12cl
Mionetto, DOC Prosecco, Italy

Chardonnay Zero 39 €/75cl 6,5 €/12cl
Hardys, Australia

Lapin Kulta lager 0% 6 €/0,33l

Lahden erikoinen IPA 0,5% 6 €/0,33l

Happy Joe 0% 6 €/0,275l

Pepsi, Pepsi Max, 7up, Jaffa, Jaffa Lemonade, Novelle Plus, Novelle 4,9 €/0,5l

Cider/Long drink

Happy Joe Dry Apple 0,33l 9,7 €
Original Long Drink / Lemonade/ Pineapple 0,33l 9,7 €

Beer

Lapin kulta Pure Lager 0,33l 8,7 €
Maku Brewing Ale 0,33 l 11,3 €
Neipa, Blanche, Pale ale(maut vaihtelevat sesongin mukaan) 
Krusoviche Imperial 0,5 l 12,2 €

Avec 4 cl
Baileys Original Cream 8,5 €
Boulard Calvados 12 €
Di Saronno Amaretto 9 €
Grappa Solo 14 €
Lapponia Cloudberry liquer 8 €
Meukow Cognac V.S. 9,5 €
Meukow Cognac V.S.O.P 12 €
Meukow Cognac X.O 24 €
Limoncello 10 €

Spirits 4 cl

Aperol Aperitivo 8 €
Havanna Club 3 9 €
Caol Ila Single Malt 14 €
Finlandia Vodka 9 €
Jameson 10 €
Jägermeister 8 €
Koskenkorva Salmiakki 8 €
Koskenkorva Minttu 8 €
Napue Gin 13 €
Ron Zacapa rhum 14 €
Tanqueray Gin 10,5 €
Tanqueray Ten 13 €
Yhden tähden Jaloviina 8 €