Merkkipäivämenut 2026
Merkkipäivämenut
2026
Rantapuisto tarjoaa mainiot puitteet perhejuhlien järjestämiseen. Olipa kyseessä syntymäpäivä, ristiäiset, lakkiaiset tai muu perhejuhla, räätälöimme mielellään tilaisuutenne luonteeseen parhaiten soveltuvan menun.
Menujen minimilaskutusmäärä 24 henkilöä.
Allergiamerkinnät:
L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen
Buffetmenu Kanerva
Salaatit
Jääsalaatti, versoja ja sitruuna-vinaigrette (V, G)
Mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa (L, G)
Rantapuiston perunasalaattia (M, G)
Alkuruuat
Valitse kaksi seuraavista:
Lämminsavulohta (M,G) ja tilli-kermaviilikastiketta (L,G)
Katkarapuskagen (L,G)
Graavilohta ja tillikreemiä (L,G)
Savusärkimoussea ja saaristolaisleipää (L)
Yrttimarinoitua maalaiskanaa ja basilikakreemiä (L,G)
Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
***
Pääruoka
Valitse 1 tai 2 pääruokaa huom. menun hinta
Haudutettua häränniskaa ja tummaa kastiketta (L,G)
Kirjolohta ja kermaviilikastiketta (L,G)
Pääruuan kanssa
Yrttimarinoitua paahdettua perunaa (V,G)
***
Marjatäytekakkua (L,G)
Pauling luomukahvia ja teetä
60 €/hlö yhdellä pääruualla
68 €/hlö kahdella pääruualla
lapset 4-11 v. -50%
alle 4 v. lapset syövät veloituksetta
Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä
Ilmoitathan erityisruokavaliot etukäteen
Menu Laine
Rantapuiston Caesarsalaattia (L, (V, G))
Feta-pinaattipiirakkaa (L,G)
Lohipiirakkaa (L,G)
Kaurapikkuleipiä (L,G)
Rantapuiston suklaakakkua (L)
Marja-kermatäytekakku (L,G)
Pauligin luomukahvia ja teetä
38 €/hlö
lapset 4-11 v. -50%
alle 4 v. lapset syövät veloituksetta
Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä
Buffet menut 2026
Buffetmenut
2026
Hotel Rantapuisto on kaikkien tilaisuuksien paikka ja vieraiden palveleminen on meille etuoikeus. Erilaiset juhlat ja tilaisuudet vaativat aina omanlaiset sekä uniikit tarjoilut. Tavoitteemme on tarjota juuri se mitä asiakas kutakin tilaisuutta varten haluaa.
Ruokafilosofiamme perustuu kotimaisiin raaka-aineisiin ja sesongin mukaisuuteen. Emme kuitenkaan kaarra kaikkien raaka-aineiden ohitse vaan haemme makupareja myös kotimaisuuden ulkopuolelta. Kunnioitamme perinteitä ja se mitä tarjoamme näyttää ja maistuu myös siltä miltä sen kuuluukin.
Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö
Menu sisältää aina kolme erilaista salaattia, kaksi alkuruokaa, leipää ja levitettä, 1–2 pääruokavaihtoehtoa, lämpimän lisukkeen sekä jälkiruoan.
Voit valita meidän suunnitteleman kokonaisuuden tai valita vieraille mieluisat vaihtoehdot.
Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä.
Allergiamerkinnät:
L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen
Salaatit
Salaattia & versoja (V,G) (sisältyy kaikkiin)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti
(Valitse alla olevista 3 mieluista)
Rantapuiston perunasalaatti (M,G)
Perunaa, Myrttisen suolakurkkua, kaprista, pikkelöityä punasipulia, tuoretta persiljaa ja tervamajoneesia
Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa
Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia
Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua, kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä
Porkkanaa & hamppua (V,G)
Hampunsiemenpestolla marinoitua paahdettua porkkanaa, rapeaa hamppua,
pikkelöityä porkkanaa ja tuoreita yrttejä
Alkuruuat
(Valitse näistä 2 mieluista)
Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
Paahdettua punajuurta marinoituna tummalla balsamicolla, Peltolan blue -juustoa ja paahdettua saksanpähkinää
Lohta & marjoja (M,G)
Sokerisuolattua lohta, pikkelöityä herukkaa, kuusenkerkkää ja mustikkamajoneesia
Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia
Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia
Varsiparsakaali & ”Fetaa” (V,G)
Sitruunalla marinoituja varsiparsakaalia, paahdettua mantelia,
tuoretta pinaattia ja vegaanista ”fetajuustoa”
Pääruuat
(Valitse näistä 1 tai 2 mieluista huom. menun hinta)
Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy
Nautaa BBQ (M,G)
Savustettua naudan rintaa, karamellisoitua sipulia ja bbq-kastiketta
Tofua & nokkosta (V,G)
Nokkos-pestolla marinoitua kotimaista tuoretofua, paahdettuja siemeniä ja tuoretta pinaattia
Pääruoan kanssa
Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia
Jälkiruuat
(Valitse 1 mieluinen)
Marjatorttu (V,G)
Karhunvatukkakreemi, vadelmamousse, tuoreet marjat ja rapea suklaa
Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä
Yhdellä pääruualla 62 €/hlö
Kahdella pääruualla 70 €/hlö
Kahvi/tee 5,5 €/hlö
Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä
Viinisuositukset
Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Saksa
Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl
Saint-Paul Domaine, Languedoc, Ranska
Rantapuiston keittiömestarin suositusmenu
Alkuun
Salaattia & versoja (V,G)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti
Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa
Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia
Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua,
kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä
Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia
Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia
Pääruoka
Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy
Pääruoan kanssa
Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia
Jälkiruoka
Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä
62 € / hlö
Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut 2026
Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut
Tammikuu – kesäkuu 2026
Hotel Rantapuistolla on pitkä historia ja jo rakennusvuodesta 1963 lähtien rakennuksen länsipääty on toiminut paikkana illanistujaisille sekä juhlille. Haluamme kunnioittaa tätä perinnettä ja tarjota tässä arvokkaassa miljöössä menumme lautastarjoiluna. Aivan kuten entiset pankinjohtajat sen aikoinaan toivoivat.
Lisäksi haluamme tällä tarjoamistavalla toimia osaltamme vastuullisesti. Ympäristön kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja meille. Vähentämällä ruuasta syntyvää hävikkiä on tapamme kunnioittaa näitä arvoja.
Tavoitteemme on tarjota vieraille onnistuneita illalliselämyksiä vastuullisesti. Huolellisesti suunniteltu lautastarjoilu on meidän tapamme toteuttaa se.
Nauttikaa.
Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö
Menun minimiveloitus 6 henkilöä.
Valitse ryhmälle mieluinen 3 ruokalajin menu seuraavista vaihtoehdoista. Toivomme, että menun alkuruoka ja jälkiruoka ovat ryhmälle yhtenäisiä. Pääruuan jokainen vieras valitsee itse ennakkoon. Keittiö muokkaa ja ottaa huomioon annoksissa ennakkoon ilmoittamanne allergiat sekä erikoisruokavaliot.
Eritysruokavaliomerkinnät:
L =laktoositon
M = maidoton
G = gluteeniton
V =vegaaninen
Alkuruuat
(Valitse yksi ryhmälle)
Hauki & Omena (L,G)
Uppopaistettu haukikroketti, omena-slaw, omenapyree, marinoitua persiljajuurta,
kylmäsavustettua hauenmätiä ja tuoretta persiljaa
Peura & Sieni (L,G)
Tartar peuran paistista, tattimajoneesia, pikkelöityä siitaketta, kuusenkerkkää ja pensaskrassia
Manteli & Kurpitsa (V,G)
Suolainen manteli-panna cotta, hiillostettua Hokkaido-kurpitsaa, pikkelöityä kurpitsaa
ja paahdettua Marcona-mantelia
Pääruuat
(Jokaiselle vieraalle oma valinta ennakkoon)
Siikaa & Selleri (L,G)
Paistettua siikaa, confit selleriä, selleripyree, salaatti selleristä ja fenkolista, poltettu piimäkastike
Karitsaa & Maa-artisokkaa (L,G)
Ylikypsää karitsan niskaa, paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokka pyree, rapea maa-artisokka ja mustavalkosipulikastike
Punajuuri & Hamppu (V,G)
Punajuurta 10 h, ”kaura-punajuuririsotto”, punajuuri-hampunsiemenemulsio, rapea hamppu ja haudutettua pinaattia
Jälkiruuat
(Valitse yksi ryhmälle)
Kerma & Savu (L,G)
Heinällä savustettu pannacotta, vadelma geeli, vadelma marmeladia, kuivattu vadelma
Sitrukset & Herukka (V,G)
Tuoretta veriappelsiinia, greippia ja limettiä, herukkasorbetti ja rapea kvinoa
3 ruokalajia 62 € / hlö
Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-luomukahvia ja teetä 5,5 €/henkilö
Menun minimiveloitus 6 henkilöä
Viinisuositukset
Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italia
Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italia
Pankinjohtajan illalliselämys
Pankinjohtajan illalliselämys
Hotel Rantapuisto valmistui vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa. Vaikka hotelli Rantapuisto, aiemmalta nimeltään Unitas-opisto, olikin pääsääntöisesti tarkoitettu pankkivirkailijoiden kouluttamista varten, oli sillä paikkansa myös pankinjohtajien kestitsemispaikkana.
Haluamme muistella tätä mennyttä aikaa ja tarjota Teille illalliselämyksen, josta huokuu 60-luvun arvokas illalliskulttuuri.
Museoviraston suojelemassa päärakennuksessa sijaitseva Juhlasali on toiminut monien tärkeiden pankkielämän vaikuttajien illallis- ja päätöksentekopaikkana. Juhlasalin kattokruunut ovat hankittu Italiasta ja ne ovat Muranon käsinpuhallettua kristallia. Merimaiseman lisäksi katseenvangitsijana toimii upea Alvar Aalto -henkinen takka, jonka ääreen on arvokkaasti katettu myös Pankinjohtajien illallinen.
Keittiöpäällikkö Elmo Luoma-aho on suunnitellut menun, joka nostaa esiin suomalaisen luonnon parhaat maut ja raaka-aineet.
Illallinen kuljettaa läpi talvisen Suomen metsien, vesien ja peltojen. Luoma-ahon filosofia on yksinkertainen mutta syvä: kotimaiset raaka-aineet ovat aarre, jonka arvoa ei voi liikaa korostaa. Tämä menu on kunnianosoitus tälle ajatukselle.
89,00 €/henkilö
Sisältäen kuuden ruokalajin menun ja lasin samppanjaa.
Illalliselämyksen minimiveloitus on 10 henkilöä.
Pankinjohtajan menu
Muikunmätiä & Tilliä
Mäti, tilli-cassonade ja rapeaa leipää
Punajuurta & Lakua
Semi-dry punajuurta, punajuuriemulsio ja lakuhyytelöä
Selleriä & Tattia
Heinällä savustettua selleriä, tattikermaa ja paahdettua hasselpähkinää
Siikaa & pottua
Voissa haudutettua siikaa, tuoretta omenaa ja pottuvoita
Karitsaa & herukkaa
Karitsan ulkofileetä, paahdettua hamppua, haudutettua palsternakkaa, pikkelöityä herukkaa ja karitsasås
Kuusta & karamellia
Kuusijäätelöä, karamellia, mustikka-melba ja rapeaa tattaria
Juomat
Viinisuositukset neljä kaatoa
40,00 €/henkilö
Alkoholittomat juomasuositukset
25,00 €/henkilö
Täydennä illalliselämys:
Meukow Cognac X.O 24,00 €
Boulard Calvados X.O 24,00 €
Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-kahvia tai haudutettua teetä 5,50 €
Väliin:
Tanqueray Ten Gin & Tonic 16,5 €
Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioidaan ja saatavilla on myös täysin vegaaninen menu.
Iltapalamenut 2026
Iltapalamenut ryhmille 2026
Menujen minimiveloitus on 20 henkilöä
Hot dog
Lisukkeina: kuivattua sipulia, kurkkusalaattia,
ketsuppia ja sinappia
9 € / kpl
(Saatavana myös vegaanisena)
Suolaiset piirakat
Savulohipiirakkaa L,(G)
tai
Pinaatti-fetapiirakkaa L,(G)
Piirakat tarjoillaan vihersalaatin ja vinaigretin kera
15 €/ hlö
Rantapuiston pitaleipä
Salaattia, marinoitua kurkkua, punakaalislaw,
chilikastiketta ja tsatsikia
Täytteeksi:
Ylikypsää porsasta L
tai
Falafelia L
17 €/ hlö
Iltapalamenu
Leipävalikoima ja voita (L,V,(G))
Juustoa ja leikkeleitä (L,G)
Tomaattia ja kurkkua (V,G)
Jogurttia ja marjoja (L,G)
Hedelmiä (V,G)
Mehua
17 € /hlö
Allergiamerkinnät: L= laktoositon, M= maidoton, G= gluteeniton, V= vegaaninen
Cocktailpalat 2026
Cocktailpalat 2026
Härkää & seesamia (L)
Härkätartar, seesamimajoneesia ja paahdettua seesaminsiementä
Siikaa & kyssäkaalia (L)
Sokerisuolattua siikaa, marinoitua kyssäkaalia, rapeaa kaalia ja omenageeliä
Kurpitsaa & hasselpähkinää (V)
Marinoitua kurpitsaa, hasselpähkinäkreemiä ja paahdettua hasselpähkinää
Punajuurta & lakua (V)
Paahdettua punajuurta, lakukreemiä ja tilliä
6 € / kpl
tai
Menu
Yksi jokaista lajia
20 € / hlö
L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V=vegaaninen
Juoma- ja viinilista
Aperiitiviksi
Fiorissimo Prosecco Extra Dry 45 €/75cl
Casa Vinicola Botter, DOC Prosecco, Italy
Cava Segura Viudas Brut Reserva 54 €/75cl
Segura Viudas, DO Cava, Spain
Lanson Black Label 100 €/75cl
Lanson Pére & Fils, AC Champagne, France
Mionetto prosecco 0% 39€ /75 cl
Mionetto, DOC Prosecco, Italy
Lingonberry Royal 13 €
Lingonberry liquor, sparkling wine
Whites
Corte Camari Grillo Organic 45 €/75cl 7,3 €/12cl
Corte Camari, Sicily DOP, Italy
Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl 8,7 €/12cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Germany
Grüner Veltliner Federspiel Terassen 55 €/75cl
Domäne Wachau, Wachau, Austria
Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl 10 €/12cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italy
Reds
Corte Camari Nero d’Avola 45 €/75cl 7,3 €/12cl
Corte Camari, Sicily DOP, Italy
Peter & Peter Pinot Noir 53 €/75cl 8,70 €/12cl
Zimmermann-Graeff & Muller,Pfalz, Germany
Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl 8,70€ /12cl
Domaine Saint-Paul, Languedoc, France
Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl 10€/12cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italy
Rose
Le Cengle Organic Rose 53€ /75cl 8,70€ /12cl
Domaine, IGP Mediterranée, Provence, France
Sweet wines
Vignobles La Baume Muscat 59 €/37,5cl 12,2 €/8cl
Les Grands Chais de France, Languedoc-Roussillon, France
LBV Port 12,2 €/8cl
A. A. Ferreira S.A. Douro, Portugal
Alcohol free
Mionetto prosecco 0% 39€ /75 cl 6,5 €/12cl
Mionetto, DOC Prosecco, Italy
Chardonnay Zero 39 €/75cl 6,5 €/12cl
Hardys, Australia
Lapin Kulta lager 0% 6 €/0,33l
Lahden erikoinen IPA 0,5% 6 €/0,33l
Happy Joe 0% 6 €/0,275l
Pepsi, Pepsi Max, 7up, Jaffa, Jaffa Lemonade, Novelle Plus, Novelle 4,9 €/0,5l
Cider/Long drink
Happy Joe Dry Apple 0,33l 9,7 €
Original Long Drink / Lemonade/ Pineapple 0,33l 9,7 €
Beer
Lapin kulta Pure Lager 0,33l 8,7 €
Maku Brewing Ale 0,33 l 11,3 €
Neipa, Blanche, Pale ale(maut vaihtelevat sesongin mukaan)
Krusoviche Imperial 0,5 l 12,2 €
Avec 4 cl
Baileys Original Cream 8,5 €
Boulard Calvados 12 €
Di Saronno Amaretto 9 €
Grappa Solo 14 €
Lapponia Cloudberry liquer 8 €
Meukow Cognac V.S. 9,5 €
Meukow Cognac V.S.O.P 12 €
Meukow Cognac X.O 24 €
Limoncello 10 €
Spirits 4 cl
Aperol Aperitivo 8 €
Havanna Club 3 9 €
Caol Ila Single Malt 14 €
Finlandia Vodka 9 €
Jameson 10 €
Jägermeister 8 €
Koskenkorva Salmiakki 8 €
Koskenkorva Minttu 8 €
Napue Gin 13 €
Ron Zacapa rhum 14 €
Tanqueray Gin 10,5 €
Tanqueray Ten 13 €
Yhden tähden Jaloviina 8 €

