Merkkipäivämenut 2026

Merkkipäivämenut
2026

Rantapuisto tarjoaa mainiot puitteet perhejuhlien järjestämiseen. Olipa kyseessä syntymäpäivä, ristiäiset, lakkiaiset tai muu perhejuhla, räätälöimme mielellään tilaisuutenne luonteeseen parhaiten soveltuvan menun.

Buffetin minimilaskutusmäärä 24 henkilöä.

Allergiamerkinnät:

L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen

Buffetmenu Kanerva

Salaatit

Jääsalaatti, versoja ja sitruuna-vinaigrette (V, G)

Mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa (L, G)

Rantapuiston perunasalaattia (M, G)

Alkuruuat

Valitse kaksi seuraavista:

Lämminsavulohta (M,G)  ja tilli-kermaviilikastiketta (L,G)

Katkarapuskagen (L,G)

Graavilohta ja tillikreemiä (L,G)

Savusärkimoussea ja saaristolaisleipää (L)

Yrttimarinoitua maalaiskanaa ja basilikakreemiä (L,G)

Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)

***

Pääruoka

Valitse 1 tai 2 pääruokaa huom. menun hinta

Haudutettua häränniskaa ja tummaa kastiketta (L,G)

Kirjolohta ja kermaviilikastiketta (L,G)

Pääruuan kanssa
Yrttimarinoitua paahdettua perunaa (V,G)

***

Marjatäytekakkua (L,G)

Pauling luomukahvia ja teetä

60 €/hlö yhdellä pääruualla
68 €/hlö kahdella pääruualla

lapset 4-11 v. -50%

alle 4 v. lapset syövät veloituksetta

Menun minimilaskutusmäärä on 24 henkilöä

Ilmoitathan erityisruokavaliot etukäteen

Menu Laine 

Rantapuiston Caesarsalaattia (L, (V, G))

Feta-pinaattipiirakkaa (L,G)

Lohipiirakkaa (L,G)

Kaurapikkuleipiä (L,G)

Rantapuiston suklaakakkua (L)

Marja-kermatäytekakku (L,G)

Pauligin luomukahvia ja teetä

38 €/hlö

lapset 4-11 v. -50%

alle 4 v. lapset syövät veloituksetta

Buffet menut 2026

Buffetmenut
2026

Hotel Rantapuisto on kaikkien tilaisuuksien paikka ja vieraiden palveleminen on meille etuoikeus. Erilaiset juhlat ja tilaisuudet vaativat aina omanlaiset sekä uniikit tarjoilut. Tavoitteemme on tarjota juuri se mitä asiakas kutakin tilaisuutta varten haluaa.

Ruokafilosofiamme perustuu kotimaisiin raaka-aineisiin ja sesongin mukaisuuteen. Emme kuitenkaan kaarra kaikkien raaka-aineiden ohitse vaan haemme makupareja myös kotimaisuuden ulkopuolelta. Kunnioitamme perinteitä ja se mitä tarjoamme näyttää ja maistuu myös siltä miltä sen kuuluukin.

Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö

Menu sisältää aina kolme erilaista salaattia, kaksi alkuruokaa, leipää ja levitettä, 1–2 pääruokavaihtoehtoa, lämpimän lisukkeen sekä jälkiruoan.

Voit valita meidän suunnitteleman kokonaisuuden tai valita vieraille mieluisat vaihtoehdot.

Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä.

Allergiamerkinnät:

L=laktoositon
M=maidoton
G=gluteeniton
V= vegaaninen

 

Salaatit

Salaattia & versoja (V,G) (sisältyy kaikkiin)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti

(Valitse alla olevista 3 mieluista)

Rantapuiston perunasalaatti (M,G)
Perunaa, Myrttisen suolakurkkua, kaprista, pikkelöityä punasipulia, tuoretta persiljaa ja tervamajoneesia

Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa 

Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia 

Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua, kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä

Porkkanaa & hamppua (V,G)
Hampunsiemenpestolla marinoitua paahdettua porkkanaa, rapeaa hamppua,
pikkelöityä porkkanaa ja tuoreita yrttejä

Alkuruuat

(Valitse näistä 2 mieluista)

Punajuurta & Peltolan blue (L,G, sisältää pähkinää)
Paahdettua punajuurta marinoituna tummalla balsamicolla, Peltolan blue -juustoa ja paahdettua saksanpähkinää

Lohta & marjoja (M,G)
Sokerisuolattua lohta, pikkelöityä herukkaa, kuusenkerkkää ja mustikkamajoneesia

Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia

Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia

Varsiparsakaali & ”Fetaa” (V,G)
Sitruunalla marinoituja varsiparsakaalia, paahdettua mantelia,
tuoretta pinaattia ja vegaanista ”fetajuustoa”

Pääruuat

(Valitse näistä 1 tai 2 mieluista huom. menun hinta)

Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy

Nautaa BBQ (M,G)
Savustettua naudan rintaa, karamellisoitua sipulia ja bbq-kastiketta

Tofua & nokkosta (V,G)
Nokkos-pestolla marinoitua kotimaista tuoretofua, paahdettuja siemeniä ja tuoretta pinaattia

Pääruoan kanssa

Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia

Jälkiruuat

(Valitse 1 mieluinen)

Marjatorttu (V,G)
Karhunvatukkakreemi, vadelmamousse, tuoreet marjat ja rapea suklaa

Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä

Yhdellä pääruualla 62 €/hlö
Kahdella pääruualla 70 €/hlö

Kahvi/tee 5,5 €/hlö

Buffetin minimilaskutusmäärä 30 henkilöä

 

Viinisuositukset

Frey Silvaner Riesling 53 €/75cl
Weingut Frey, Rheinhessen, Saksa

Saint-Paul Grenache Syrah 53 €/75cl
Saint-Paul Domaine, Languedoc, Ranska

 

Rantapuiston keittiömestarin suositusmenu 

Alkuun

Salaattia & versoja (V,G)
Sydänsalaatti, endiiviä, versoja, marinoitua kurkkua ja kuusivinaigretti

Sieniä & Selleriä (V,G)
Grillattuja sieniä, marinoitua siitaketta, pikkelöityä selleriä, paahdettua selleriä ja tuoretta omenaa 

Kaura & pestoa (L,G)
Pestolla marinoitua spelttiä, marinoitua kaalia, basilikaa ja rapeaa lehtikaalia 

Kvinoa taboulleh (V,G)
Marinoitua kvinoaa, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta kurkkua,
kalamataoliiveja ja tuoreita yrttejä

Hauki & lime (M,G)
Hauki-cheviche, limeä, jalapenoa, korianteria, rapeaa riisiä ja lime-aiolia

Kanaa & yrttejä (M,G)
Yrttimarinoitua paahdettua kananrintaa, herneenversoa ja miso-majoneesia 

Pääruoka

Nieriää & porkkanaa (L,G)
Paahdettua nieriää, porkkana beurre blanc, pikkelöity porkkana ja tilliöljy

Pääruoan kanssa 

Paahdettua perunaa, paistettua fenkolia ja kauden juureksia

Jälkiruoka 

Tiramisu (L)
Rantapuiston Tiramisu maustettu kuusella ja kotimaisella liköörillä

62 € / hlö

Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut 2026

Pöytiin tarjoiltavat ryhmämenut
Tammikuu – kesäkuu 2026

Hotel Rantapuistolla on pitkä historia ja jo rakennusvuodesta 1964 lähtien rakennuksen länsipääty on toiminut paikkana illanistujaisille sekä juhlille. Haluamme kunnioittaa tätä perinnettä ja tarjota tässä arvokkaassa miljöössä menumme lautastarjoiluna. Aivan kuten entiset pankinjohtajat sen aikoinaan toivoivat.

Lisäksi haluamme tällä tarjoamistavalla toimia osaltamme vastuullisesti. Ympäristön kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja meille. Vähentämällä ruuasta syntyvää hävikkiä on tapamme kunnioittaa näitä arvoja.

Tavoitteemme on tarjota vieraille onnistuneita illalliselämyksiä vastuullisesti. Huolellisesti suunniteltu lautastarjoilu on meidän tapamme toteuttaa se.

Nauttikaa.

Elmo Luoma-aho
Keittiöpäällikkö

Valitse ryhmälle mieluinen 3 ruokalajin menu seuraavista vaihtoehdoista. Toivomme, että menun alkuruoka ja jälkiruoka ovat ryhmälle yhtenäisiä. Pääruuan jokainen vieras valitsee itse ennakkoon. Keittiö muokkaa ja ottaa huomioon annoksissa ennakkoon ilmoittamanne allergiat sekä erikoisruokavaliot.

Eritysruokavaliomerkinnät:
L =laktoositon
M = maidoton
G = gluteeniton
V =vegaaninen

 

Alkuruuat

(Valitse yksi ryhmälle) 

Hauki & Omena (L,G)
Uppopaistettu haukikroketti, omena-slaw, omenapyree, marinoitua persiljajuurta,
kylmäsavustettua hauenmätiä ja tuoretta persiljaa

Peura & Sieni (L,G)
Tartar peuran paistista, tattimajoneesia, pikkelöityä siitaketta, kuusenkerkkää ja pensaskrassia

Manteli & Kurpitsa (V,G)
Suolainen manteli-panna cotta, hiillostettua Hokkaido-kurpitsaa, pikkelöityä kurpitsaa
ja paahdettua Marcona-mantelia

Pääruuat

(Jokaiselle vieraalle oma valinta ennakkoon) 

Siikaa & Selleri (L,G)
Paistettua siikaa, confit selleriä, selleripyree, salaatti selleristä ja fenkolista, poltettu piimäkastike

Karitsaa & Maa-artisokkaa (L,G)
Ylikypsää karitsan niskaa, paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokka pyree, rapea maa-artisokka ja mustavalkosipulikastike

 Punajuuri & Hamppu (V,G)
Punajuurta 10 h, ”kaura-punajuuririsotto”, punajuuri-hampunsiemenemulsio, rapea hamppu ja haudutettua pinaattia 

Jälkiruuat

(Valitse yksi ryhmälle) 

Kerma & Savu (L,G)
Heinällä savustettu pannacotta, vadelma geeli, vadelma marmeladia, kuivattu vadelma 

Sitrukset & Herukka (V,G)
Tuoretta veriappelsiinia, greippia ja limettiä, herukkasorbetti ja rapea kvinoa

3 ruokalajia 62 € / hlö
Kahvi/tee 5,5€ /hlö

Menun minimiveloitus 6 henkilöä

 Viinisuositukset

Sarotto Gavi Virgilio 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Gavi DOCG, Piemonte, Italia

Sarotto Barbera d’Alba 61 €/75cl
Roberto Sarotto, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italia

6 ruokalajin menu

Haluatko illastaa pidemmän kaavan mukaan?

Keittiöpäällikkö Elmo Luoma-aho on luonut juhlavan kuuden ruokalajin menun, joka koostuu kotimaisista raaka-aineista ja yllätyksellisistä makuyhdistelmistä. Illallinen kuljettaa metsistä ja vesistä aina makeaan päätökseen – moderni kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle. 

Alla esimerkkimenu, joka elää sesongin mukaan. Räätälöimme menua mielellämme.

Menu

Muikunmätiä & Tilliä
Mäti, tilli-cassonade ja rapeaa leipää

Punajuurta & Lakua
Semi-dry punajuurta, punajuuriemulsio ja lakuhyytelöä 

Selleriä & Tattia
Heinällä savustettua selleriä, tattikermaa ja paahdettua hasselpähkinää 

Siikaa & pottua
Voissa haudutettua siikaa, tuoretta omenaa ja pottuvoita  

Karitsaa & herukkaa
Karitsan ulkofileetä, paahdettua hamppua, haudutettua palsternakkaa, 
pikkelöityä herukkaa ja karitsasås

Kuusta & karamellia
Kuusijäätelöä, karamellia, mustikka-melba ja rapeaa tattaria 

78 € /hlö  

Menun minimiveloitus 6 henkilöä 

Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle ennakkotilauksesta. Allergiat ja erikoisruokavaliot otetaan huomioon ja saatavilla on myös täysin vegaaninen menu.  

 

 

Pankinjohtajien illallinen

Pankinjohtajien illallinen

Hotel Rantapuisto valmistui vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa. Vaikka hotelli Rantapuisto, aiemmalta nimeltään Unitas-opisto, olikin pääsääntöisesti tarkoitettu pankkivirkailijoiden kouluttamista varten, oli sillä paikkansa myös pankinjohtajien kestitsemispaikkana. Rantapuiston paraatipaikalle upeimpien näköalojen ääreen toiseen kerrokseen rakennettiin kokonaan oma kerros pankin johtokunnalle. 

Museoviraston suojelemassa päärakennuksessa sijaitseva Juhlasali on toiminut monien tärkeiden pankkielämän vaikuttajien illallis- ja päätöksentekopaikkana. Tilan sisutuksessa ja suunnittelussa ei säästelty. Tilan kattokruunut ovat hankittu Italiasta ja ne ovat Muranon käsinpuhallettua kristallia. Merimaiseman lisäksi katseenvangitsijana toimii upea Alvar Aalto -henkinen takka, jonka ääreen on arvokkaasti katettu myös Pankinjohtajien illallinen.

Haluamme muistella tätä mennyttä aikaa ja tarjota Teille illalliselämyksen, josta huokuu 60-luvun sikarinhuuruinen illalliskulttuuri. Keittiöpäällikkömme Elmo Luoma-Aho on suunnitellut ranskalaistyyppisen menuun, jonka tarjoilemme Teille valkoisin hansikkain.

Pankinjohtajien illanviettoihin kuului olennaisena osana myös menuun sopivat laadukkaat juomat. Ilta saa arvoisensa alun tietenkin Samppanjalla, jonka jälkeen tarjoilemme eri ruokalajeille soveltuvat viinit. Petit fours ei ole petit fours ilman kahvia ja X.O konjakkia, eikä unohtaa saa myöskään niin sanottua väli-gin&toniccia, joka kuului asiaan pitkillä illallisilla.

Menu

Amuse bouche
Pieni keittiön tervehdys

Terrine de poisson
Moderni tulkinta vanhasta klassikosta. Kylmäsavustettua haukea, sokerisuolattua lohta, hauenmätiä, rapeaa briossia, créme fraichea ja versosalaattia

Soupe à l’oignon
Gruryer-juustolla kuorrutettu tumma sipulikeitto

Steak au poivron
Naudan sisäfileepihvi, viherpippurikastiketta, paistinperunoita, hunajaglaseroituja porkkanoita. Sivussa sydänsalaattia, tuoretta retiisiä ja mimosa-kastiketta

Sabayon aux fruits
Samppanja sabayon kastiketta ja kauden hedelmiä

Petit fours
Rantapuiston suklaatryffelit

Menu 86€ / per henkilö

Menun minimiveloitus on 10 henkilöä

Juomasuositukset

Aperitiivi

Lasi samppanjaa 16,50 €

Menun kanssa

Viinisuositukset menulle 60 €/hlö

Väliin

Tanqueray Ten Gin & Tonic 16,5 €

Kahvia & konjakkia

Pauligin Vuosaaressa paahdettua Mundo-kahvia tai haudutettua teetä 5,50 €

Meukow Cognac X.O  24 €

Boulard Calvados X.O 24 €

Kokonainen juomasuosituspaketti 122,50 € per henkilö